Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Σκύλος-οδηγός φροντίζει τον τυφλό ιδιοκτήτη του και τον τυφλό σκύλο του!

Σκύλος-οδηγός φροντίζει τον τυφλό ιδιοκτήτη του και τον τυφλό σκύλο του!Μετά από 6 χρόνια κοινής ζωής ο τυφλός Graham Waspe απογοητεύτηκε όταν ο σκύλος - οδηγός του, ο Edward έμεινε τυφλός και αυτός, από καταρράκτη! Ο Graham αποφάσισε να χαρίσει αγάπη και φροντίδα στο σκύλο που τον πρόσεχε τόσα χρόνια και όχι μόνο τον κράτησε - φυσικά- αλλά και υιοθέτησε ένα νέο σκύλο - οδηγό, ο οποίος αποδείχτηκε πραγματικό διαμάντι.

Ο νέος σκύλος, ο Opal, όχι μόνο βοηθά τον ιδιοκτήτη του για τις καθημερινές δουλειές τους αλλά και τον σκύλο-πρώην συνάδελφό του, να περπατά χωρίς πλέον να μπορεί να δει!!!

Τα προβλήματα όρασης του πρώτου σκύλου του άρχισαν τον περασμένο Νοέμβριο και δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει εγχείρηση. Αναγκαστικά, αφαιρέθηκαν και τα δύο μάτια του ζώου.

Πλέον ο νέος σκύλος βοηθά και τους δύο , δίποδο και τετράποδο και προσπαθεί κι αυτός να γίνει γνωστός σε καταστήματα και μέρη που επισκεπτόταν ο Graham τόσα χρόνια με άλλο σκύλο.Η 2 ετών Opal έχει γίνει πολύτιμη για τον Graham και η 58χρονη σύζυγός του λέει ότι ο πρώτος σκύλος τους, ο Edward  λατρεύει να είναι με παιδιά, παρότι δεν τα βλέπει πια. Αφού είναι 8 ετών πια, αποσύρθηκε και εδώ και 4 μήνες δεν μπορεί πια να δει.
Το ζευγάρι έκλαιγε για νύχτες όταν έπρεπε να πάρουν την απόφαση να αφαιρέσουν τα μάτια του Edward όμως δεν γινόταν αλλιώς, αφού ο καταρράκτης αναπτυσσόταν επιθετικά.

Ο Graham από το 2004 έχει σκύλο οδηγό και επισκέπτεται σχολεία για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στο θέμα των τυφλών ανθρώπων...

Σκύλος-οδηγός φροντίζει τον τυφλό ιδιοκτήτη του και τον τυφλό σκύλο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου