Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Νεαρό λυκάκι νεκρό σε τροχαίο


lukos
Ο κίνδυνος οριστικής εξαφάνισης του λύκου από τα ελληνικά δάση είναι πλέον ορατός, μετά τους αλλεπάλληλους θανάτους αγριμιών, είτε ηθελημένα από ανθρώπινο χέρι ή από τροχαία δυστυχήματα καθώς επιχειρούν να διασχίσουν οδικούς άξονες στους οποίους δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία τους.Ένας, ακόμη λύκος και μάλιστα νεαρός -ηλικίας περίπου δύο ή τριών χρόνων- βρήκε τον θάνατο πριν από λίγες ημέρες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας,
στο ύψος του Αγίου Βασιλείου, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο σε ένα τμήμα του δρόμου όπου και στο παρελθόν έχουν συμβεί ατυχήματα με θύματα λύκους.
Το πτώμα του άτυχου ζώου εντόπισαν μέλη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Λιμνών Κορώνειας, Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών, τα οποία ειδοποίησαν την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ».
Μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης εξέτασαν το άτυχο ζώο και διαπίστωσαν ότι είχε σπασμένα πλευρά και σπασμένο πίσω πόδι, γεγονός που συνάδει με την εκδοχή του ενώ τροχαίου. Αφού συνέλεξαν γενετικό υλικό για ερευνητικούς σκοπούς, μετέφεραν το νεκρό αγρίμι στην παθολογική κλινική της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., όπου θα γίνει νεκροτομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου