Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Πλατσουρίζοντας με πολικές αρκούδες

Όποιος βλέπει την εικόνα μικρών παιδιών να κολυμπούν μαζί με τεράστιες μπροστά τους πολικές αρκούδες στα ίδια νερά, μοιάζοντας τα ίδια μόνο μια μπουκιά για τα όμορφα αυτά ζώα, σίγουρα του κόβεται η ανάσα!

Όμως υπάρχει και κάτι που δε φαίνεται εύκολα στη φωτογραφία.

Ανάμεσα στα παιδιά και τις αρκούδες υπάρχει ένα "τείχος" από plexi-glass πάχους 10 ιντσών.

Τόσο τα παιδιά, όσο και οι αρκούδες είναι ασφαλής καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της μοναδικής εμπειρίας που σου δίνει τη δυνατότητα να δεις από τόσο κοντά τον δικό τους κόσμο.

Η κατασκευή της συγκεκριμένης πισίνας ήταν μια πρωτοβουλία του "Cochrane Polar Bear Habitat" στον Καναδά, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σε σχέση με αυτά τα καταπληκτικά ζώα.

Ο πρώην διευθυντής του κέντρου και νυν φωτογράφος Gerry Robichaud, δηλώνει σε συνέντευξή του ότι βλέπεις κάποιες μοναδικές αντιδράσεις των ανθρώπων που βλέπουν τα παιδιά στην ίδια πισίνα με τις αρκούδες..

"Όταν είσαι μέσα στο νερό, είναι σαν να μην σε προστατεύει τίποτα, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει ανάμεσα στους δύο ένα εμπόδιο πάχους 10 ιντσών".
"Τα παιδιά έχουν διάφορες αντιδράσεις, κάποια από αυτά ανυπομονούν να μπουν στην πισίνα, ενώ κάποια άλλα δε θέλουν καν. Οι ενήλικες πρέπει να το προσέξουν αυτό , γιατί ορισμένα από αυτά πηδούν στην πισίνα ακόμη και με τα ρούχα".

Οι δύο αρκουδίτσες, όπως λέει ο Gery, είναι θηλυκές και τα ονόματά τους είναι Aurora και Nikita.

"Έχω μπει στο νερό μόνος μου, όταν δεν είχε κόσμο, και πραγματικά συνειδητοποίησα πως μία από τις αρκούδες με καταδίωκε. Ήταν πολύ παράξενη η αίσθηση", είπε.

"Έχω ζήσει στο μακρινό Βορρά", είπε ακόμη ο Gery συνειδητοποιώντας πως είναι "ένας πολύ διαφορετικός κόσμος εκεί πάνω".

(Πηγή φωτογραφίας: dailymail)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου