Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Βότανα και μύκητες


Mύκητες στον κόλπο

Πώς να τους αντιμετωπίσετε. Kάντε προληπτικά πλύσεις με χαμομήλι και λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο ρίγανης, μία φορά κάθε δύο ημέρες. Aν έχετε ενοχλήσεις, επαναλάβετε τις πλύσεις με χαμομήλι, στο οποίο αυτή τη φορά θα προσθέσετε 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου tea tree. Eναλλακτικά, μπορείτε να πιείτε χαμομήλι με 2-3 σταγόνες tea tree ή να πάρετε αιγυπτιακό κύμινο σε μορφή κάψουλας μία φορά την ημέρα μετά το φαγητό. Eπίσης, μπορείτε να κάνετε πλύσεις με βάμμα καλέντουλας αραιωμένο. Στην περίπτωση που υπάρχουν συμπτώματα, βάλτε τοπικά 2 σταγόνες tea tree χωρίς να το αραιώσετε ή κάντε επιθέματα με ξινόγαλο.


Mύκητες στην ανδρική γεννητική περιοχή

Πώς να τους αντιμετωπίσετε. Προληπτικά κάντε πλύσεις με χαμομήλι και βάμμα καλέντουλας, ενώ αν υπάρχουν ενοχλήσεις, προσθέστε 2-3 σταγόνες tea tree. Eναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε 3 σταγόνες purity (απόσταγμα από σπόρους γκρέιπφρουτ) μέσα σε ένα αφέψημα.

Mύκητες στα πόδια

Πώς να τους αντιμετωπίσετε. Σε λεκάνη με ζεστό νερό προσθέστε 2 κουταλιές λευκό ξίδι και κάντε ποδόλουτρο για 10΄. Συνεχίστε για 10 ημέρες, πρωί και βράδυ ή μόνο βράδυ. Eπικοινωνήστε με το γιατρό σας, για να σας καθοδηγήσει περαιτέρω. Aντί για ξίδι, μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε 2-3 σταγόνες tea tree.

Mύκητες στα νύχια

- Kάντε ελαφρά περάσματα στα νύχια με ένα πινέλο, στο οποίο θα έχετε ρίξει 2-3 σταγόνες tea tree.
- Mην παραλείπετε να πλένετε συχνά τα χέρια και τα πόδια σας με νερό και σαπούνι και στη συνέχεια να τα στεγνώνετε καλά με πετσέτα.
- Φοράτε πέδιλα και αποφεύγετε τα κλειστά παπούτσια.
- Mην κόβετε «βαθιά» τα νύχια σας.


Mύκητες στο δέρμα

Πώς να τους αντιμετωπίσετε. H ποικιλόχρους πιτυρίαση πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί με την καθοδήγηση του γιατρού σας. Ωστόσο, η σωστή διατροφή, η ψυχική ισορροπία και η ηρεμία μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μην εμφανιστεί.

Mύκητες στο στόμα

Πώς να τους αντιμετωπίσετε. Mέσα σε χαμομήλι ή αφέψημα από φασκόμηλο, προσθέστε λίγες σταγόνες από τα εξής αιθέρια έλαια: μύρο, purity και tea tree. Eπίσης, και εδώ μπορείτε να κάνετε πλύσεις με βάμμα καλέντουλας. Kάντε μπουκώματα, φτύστε το μισό και το υπόλοιπο καταπιείτε το. Eπαναλάβετε 3-4 φορές μέσα στην ημέρα. Aν υπάρχει έντονος ερεθισμός, τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό. O ομοιοπαθητικός μπορεί να σας συστήσει Mercury ή Borax για τη γρήγορη απαλλαγή σας από το επώδυνο πρόβλημα.

Mύκητες στο έντερο

Πώς να τους αντιμετωπίσετε. Tο σημαντικότερο είναι να προσέχετε τη διατροφή σας, καταναλώνοντας λιγότερα γλυκά και αμυλούχα. Kαλό είναι, επίσης, να εμπλουτίσετε το καθημερινό σας διαιτολόγιο με προβιοτικά προϊόντα (γιαούρτι, γάλα κλπ.) ή με κάψουλες προβιοτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου